Det originale festivalkonseptet fra 2003
    
I løpet av det siste ti-året, er det i Danmark dukket opp mange musikkfestivaler i kjølvannet av de store og kjente rockefestivaler som Roskilde , Midtfyn osv..

Det finnes også mange gode jazzfestivaler, som kanskje er en festival for litt eldre mennesker.

Men i de senere år har FAMILIE-festivalene økt i antall og popularitet. Mange kjente norske musikere har spilt på disse festivalene, hvor Skagenfestivalen nok er den mest populære.

Den norske musiker som absolutt har klart seg best på det danske markedet er Åge Aleksandersen og hans band. De deltar i år i Skagen for 9. gang, og på Tunø (utenfor Århus) for 6. gang.

Åge Aleksandersen har i de siste år forsøkt å motivere meg til å starte en sånn FAMILIE-festival på Frosta. Vi har i fellesskap sett på muligheter for plassering, og er blitt enige om at Småland er stedet der dette skal foregå.

Arrangementet vil bli en liten utvidelse og viderføring av de populære sommerfestene som Småland Vel har arrangert med stor suksess. Båtforeningen deltar dessuten i arrangementskomiteen, slik at det blir så bred lokal oppslutning om arrangementet som overhodet mulig. Formell arrangør er Småland Vel, og en arrangementskomitè med undertegnede som leder skal prøve å skape en hyggelig stemning for barn og voksne.

Det norske sommerværet kan være lunefullt. Derfor blir festivalen holdt i et stort telt. Så vi behøver ikke å være redd for at værgudene ikke er med oss. Vi har ordnet et samarbeid med jazzfestivalen i Molde, så vi er sikre på å få et kvalitetstelt der vi kan holde til i mange timer for å høre god musikk og hygge oss sammen med kjente og kjære, samt ukjente som vi kan bli kjent med...

HS Festivalen på Småland, Frosta er FAMILIEFESTIVALENS navn. HS står for Hyggelig Samvær/Hyggelig Selskap !!

Vi skal kose oss med : GOD MUSIKK, GOD MAT og GODT DRIKKE.

Det ville være godt om publikum kunne tilbringe mange timer i teltet, og derfor vil det i samarbeid med COOP/Mona bli gjort noe ekstra for å servere noe mer enn pølser og brød....

Vi håper også at vi nordmenn/kvinner kan vise at det er mulig å hygge seg en hel dag med både alkohol og annen drikke. Det vil bli servert både øl og vin.

For å unngå at noen skal kjøre i påvirket tilstand, blir det satt opp busser opp fra alle campingplassene og steder der det bor en del mennesker, f.eks. Sentrum.

Småland Havn blir naturlig sentrum for aktivitetene, og Båtforeningen (avd. Småland) inngår som en meget vitktig del av arrangementskomiteen. Her skulle den nye flytebrygga som blir lagt ut ved moloen, hjelpe oss m.h.t. å tiltrekke noen større båter fra båtmiljøet omkring Trondheimsfjorden.

De sanitære forhold er viktige for at vi skal hygge oss og være i godt humør i to hele dager. Ekstra toaletter vil derfor være tilgjengelige, slik at lokalmiljøet ikke unødig blir belastet.

Men MUSIKKEN er det viktigste. For å sikre en god lyd, har vi bedt Trondheim Lyd (som også lager bl.a. lyden i Molde), sørge for at vi alle får mange gode opplevelser.

M.h.t. artister skal det være noe musikk for barn, unge, voksne, litt mer voksne og ikke minst også noe for våre pensjonister.

M.h.t. musikken så skal det være noen lokale innslag, svært unge musikere, lovende ungdommelige musikere og veletablerte toppnavn. Det er jo nå ingen hemmelighet at Åge Aleksandersen og Sambandet skal spille lørdag 12.juli. Småland og Frosta inngår i Åge's store sommerturne.Men det kommer mange andre dyktige artister, fra inn- og utland.

Såfremt det økonomiske resultat blir positivt, vil et overskudd bli brukt til glede for Smålands innbyggere og turister som fremover 
gjester denne idylliske grenda på FROSTA.

For det er klart, vi ønsker også å sette FROSTA på kartet, så alle årets publikummere kommer igjen i 2004, sammen med nye venner/kjente. Og mange skulle også helst få lyst til at besøke FROSTA innen neste års festival.


Hallbjørn Stenhaug, 2003 


(Skrevet før den første HS Festivalen ble arrangert i 2003)
    

Sponsorer

Uten støtte fra våre hovedsponsorer, var det ikke mulig å sikre en så høy standard på hverken musikk, telt, servering osv...

Vi takker derfor hjertligst for stor støtte fra:

 

Åge Aleksandersen deltar også under årets HS Festival

              Foto: Frida Sofie Sterten Jansen

Coop Frosta               Ringnes                    Heliscan
   
Caesar Salad AS              Frosta Brygge - hytteprosjekt i Småtta              Sixt bilutleie
     

Fri-Bo Bygg AS     Frosta kommune     Adressa    NTE 

   
Trønderavisa       Trønderbilene
    
Aasen Sparebank Retura
  
Lokalavisa Frostingen